Header Ads

ads header

Flash News

Ezam akan sertai PRU15 dan akan cabar MB Selangor yang dikatakan sebagai orang AzminBekas senator Ezam Mohd Nor memberi bayangan bahawa dia akan membuat kemunculan pada pilihan raya umum ke-15 nanti dengan menentang Menteri Besar Selangor Amirudin Shari di Dewan Undangan Negeri Sungai Tua.

“Saya dah dapat banyak saranan dari akar umbi.

“Di Selangor, di Gombak. DUN Sungai Tua pun saya sendiri yang nak melawan Amir.

“Sekiranya parti masih lagi mencalonkan beliau sebagai calon. Saya juga mengambil sikap terbuka. Saya mendengar dari akar umbi. Sekiranya perlu memang saya bersedia,” kata Ezam selepas acara flashmob oleh NGO Gerak 98 dan Otai Reformis di Kuala Lumpur.

Ezam kini memimpin gerakan longgar yang dijuluki nama Gerak 98.

Ezam meninggalkan Umno ketika menjadi pemimpin pemuda.

Bekas ketua pemuda PKR itu kemudian meninggalkan parti itu pada 2008 untuk menyertai Umno semula.

Bagaimanapun, Ezam keluar dari Umno buat kali kedua pada 2016, selepas dua tahun menjadi pengarah komunikasi kementerian kewangan di bawah pentadbiran Najib Razak.

Dalam memastikan peristiwa pengkhianatan dalam kalangan pimpinan parti tidak berulang, Ezam mendakwa masih terdapat mereka yang berpihak kepada bekas timbalan presiden Mohamed Azmin Ali di dalam PKR.

Malah, ada di antaranya yang memegang jawatan di dalam kerajaan negeri Selangor.

“Yang masih lagi dalam parti dan kerajaan negeri, yang pada hemat kami tidak menunjukkan tanda-tanda bahawa mereka benar-benar sudah meninggalkan Azmin. Tidak ada kenyataan keras kepada Azmin.

“Di Gombak sendiri pun saya sudah turun lebih dari empat, lima kali, ramai lagi orang-orang Azmin yang diberikan posisi penting.

“Orang anti-Azmin tidak diberikan posisi. Dalam GLC di Shah Alam juga banyak posisi-posisi utama diberikan kepada orang Azmin,” katanya.

Dia turut mencabar supaya sekiranya mereka yang dimaksudkan itu benar-benar berjiwa reformis, mereka digesa tampil untuk menawarkan kepada parti berkenaan keputusan mereka dan tidak dicalonkan dalam PRU15.
Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


2 ulasan:

  1. La ada hati nak jadi calon rupanya. Tapi nak bertanding atas parti politik cap apa? Cap kepala kerbau ke?

    BalasPadam
  2. Akar umbi mana?

    BalasPadam