Header Ads

ads header

Flash News

PASLeaks: Polis belum panggil saya, kata Samsuri


Naib Presiden PAS Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar bersedia pada bila-bila masa sekiranya dipanggil memberi keterangan berhubung penyebaran 'PASLeaks'.

“Sudah tentu sebagai warganegara yang patuh kepada peraturan yang ada, saya atau sesiapa jua yang dipanggil pihak berkuasa akan akur,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Sambutan Hari Wanita Terengganu di Wisma Darul Iman di Kuala Terengganu hari ini.

Bagaimanapun, Menteri Besar Terengganu itu berkata setakat ini beliau belum menerima panggilan daripada pihak polis untuk tampil memberi keterangan.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Azmi Abu Kassim semalam dilaporkan berkata polis sudah memulakan siasatan terhadap kes berkenaan dan akan memanggil semua ahli politik yang disebut dalam minit mesyuarat yang tular itu.

Ahmad Samsuri dalam pada itu sekali lagi menegaskan tiada keperluan untuk PAS membuat laporan polis berhubung perkara tersebut yang disifatkannya sebagai ‘sampah’.

Ditanya mengenai pihak yang membuat laporan polis, beliau berkata ia merupakan hak masing-masing dan terserah kepada pihak berkuasa untuk menjalankan sebarang siasatan sekiranya perlu.

Sebelum ini, tular menerusi media sosial beberapa keratan dokumen didakwa merupakan minit mesyuarat PAS yang mempunyai pelan atau gerak kerja parti itu untuk menjatuhkan Umno dan Barisan Nasional.

- Bernama

Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan