Header Ads

ads header

Flash News

Method MujahidCyber Pas Kena Berubah


1) Cybertrooper PAS sekalian, please tukar method. Kurangkan menyerang kerajaan Pakatan Harapan. Lebih baik fokus war-warkan kejayaan PAS mentadbir Kelantan dan Terengganu. tentu banyak, kan? Tapi kenapa rakyat tak tahu dan media lawan boleh simply nafikan apa yang PAS buat? Sebab ta ada hebahan.

2) Cybertrooper PAS kena fokus bagi penerangan. Contohnyanya Kerajaan PAS Terengganu dah tunaikan pemberian 20 meter padu air percuma. War-warkan. Tapi takkan satu tu saja. Tunjukkkan apa-apa sahaja yang rakyat dapat kelebihan dengan kemenangan PAS.

3) Apabila saya sebut Cybertrooper PAS, ia mesti berangkai. Ada network of troopers. Bukan sorang trooper post, dah dikira memberi penerangan. Tak cukup. Troopers network akan memainkan peranan yang lebih, sebagaimana berbisanya hebahan PAS makan Duit UMNO dan PAS terima 90juta.

4) Cybertrooper PAS mesti mampu membuatkan sesuatu berita itu menjadi fenomena, bukan hanya berita hidup segan mati tak mahu. Dan semestinya bukan hanya kerja Cybertrooper semata, tetapi pihak PAS dan Kerajaan negerilah sebenarnya mesti buat kerja yang betul untuk menjadi sumber berita viral.

5) Team Kerajaan Negeri mestilah pantas, cekap dan cerdas melaksanakan polisi-polisi yang menguntungkan rakyat, dunia dan akhirat. Kamu bukan compete dengan BN lagi dah. BN dah nak lingkup. Kamu sekarang sedang compete dengan kerajaan PH, yang lebih baik daripada BN. Amaran DS Anwar untuk sapu Kelantan dan terengganu next round itu jangan dipandang enteng.

Sekian
Dr Tanaka Mustafa


......
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
https://telegram.me/mindarakyat
https://www.facebook.com/Mindarakyat

8 ulasan:

 1. Laman web kjaan pas pun kena aktif dan paparkan segala janji2 dlm manifesto mereka. Kena kekalkan mana2 janji yg tlh dilaksanakan dlm laman web itu spya ianya dpt followup drp cyber trooper pas sekeliannya.

  BalasPadam
 2. (PB) PemerhatiBiasa19 Mei 2018 pada 11:45 PG

  Buatlah time line, dgn perancangan yg jelas, tahap2 penyempurnaan janji dlm manifesto.

  BalasPadam
 3. Peranan harus berbagai bagai. Satu peranan diikuti semua akan mengurangkan motivasi, kreativiti, daya saing dan daya kekal.

  BalasPadam
 4. dokumen hijau wind etc sangat bagus tapi meleret2, org muda tak baca semua ni so kita kena cari satu kaedah yg sempoi dan tranding..

  BalasPadam
 5. kdg2 kene wat tajuk yg terbalik, br org akn klik n baca...tajuk tu main peranan

  BalasPadam
 6. Kursus copywriting. Ini semua kena ada ilmu. Strategi dan pelan sosial media pelbagai peringkat wajib ada. Pru15 medannya di laman sosial, tidak lagi pacak bendera.

  BalasPadam
 7. Jangan harap pd cybertrooper jer. Sebab cytro Pas tidak berbayar. Masa dekat pru rancaklah mereka tp lepas pru jadi slow balik. Pas sendiri pun kena ada portal berita yg power di mana semua org dtg utk mencari berita semasa dan politik spt malaysiakini yg walaupun didokong oleh pelabur2 drp Barat dan zionist tapi masih menjadi sumber maklumat ramai.

  BalasPadam
  Balasan
  1. assalammualaikum..

   saya bersetuju dengan pendapt tuan.

   tetapi,
   Portal berita dn perbincangan seperti TRANUNGKITE kenapa dihentikan..?
   Sedangkan itu adalah platform digital terbaik dari pihak PAS.
   Dihentikan untuk di divert ke website yang berunsurkan sebelah pihak..

   baca.. faham.. diam.

   Justeru... bagaimanakah caranya golongan pemikir dan troopers yg diharapkan dapat menyebarkan maklumat.? Platform latihan dah dibuang. Dipaksa pulak ngan minda si subky... hahaha. Kelaut

   Padam