Header Ads

ads header

Flash News

Jen Tan Sri Zulkifli Dilantik Panglima ATM yang baharu


KUALA LUMPUR — Jen Tan Sri Zulkifli Zainal Abidin dilantik Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang baharu menggantikan Jen Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor berkuat kuasa hari ini.

Majlis Serah Terima Tugas antara Zulkifli dan Raja Mohamed Affandi yang bersara wajib disaksikan oleh Menteri Pertahanan Mohamad Sabu.

Zulkifli, 59, pernah memegang jawatan Panglima Tentera Darat pada 2011 sebelum dilantik Naib Canselor Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) pada 2013.

Anak kelahiran Port Weld, Perak itu memulakan khidmatnya dalam ATM pada 30 Jan 1978 dengan memasuki Rejimen Askar Melayu Diraja.

Selain itu, Zulkifli pernah menjadi jurulatih kanan di New Zealand Army Infantry School selama dua tahun, apabila beliau bertanggungjawab mengajar pegawai dan anggota tentera New Zealand serta negara-negara Komanwel yang lain dalam pengajian senjata, taktik dan peperangan menentang insurgensi.

Beliau juga pernah menjadi pensyarah dan jurulatih dalam pengajian pengurusan untuk pegawai tentera peringkat pertengahan di Institut Latihan dan Pengurusan Tentera Darat dari 1992 hingga 1993. – BERNAMA


MR : Hampir semua bersalin kulit, harap jangan kulit bersalin tapi isi sama....

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan