Header Ads

ads header

Flash News

Perdana Menteri Bersama Isteri Dan 11 Entourage Menginap Di Hotel Termahal Di New York?


Plaza Hotel New York adalah sebuah hotel yang paling ikonik di dunia sejak 1907. Terletak di antara penjuru Fifth Avenue dan Central Park menjadikan Plaza Hotel sebagai hotel yang menawarkan penginapan termahal di New York. Harga bilik penginapan paling biasa adalah lebih kurang RM4,000 hingga RM12,000 semalam manakala Suites untuk pemimpin-pemimpin dunia adalah dalam lingkungan RM60,000 hingga RM100,000 semalam.

The Plaza adalah hotel yang cukup popular dikalangan keluaraga DiRaja seluruh dunia, manusia-manusia terkaya di dunia, Pemimpin-pemimpin dunia, selebriti bertaraf dunia, malah Presiden Donald Trump juga pernah mengadakan majlis perkahwinannya di situ pada 1993. Ianya adalah hotel paling diminati oleh putera puteri DiRaja Arab di New York.

Perdana Menteri Malaysia tiba dari London bersama isteri dan 11 orang entourage nya tinggal di Plaza Hotel selama 4 malam dari 24 hingga 29 September 2018 untuk menghadiri UNGA sebelum bertolak kembali ke London.
 

Persoalannya, jika benar hutang negara RM1 trillion hingga Perdana Menteri lancarkan Tabung Harapan yang berjaya mengutip RM160 juta dari rakyat marhaen yang miskin tetapi terlalu terharu dengan pengorbanan TunM yang berusia 93 tahun, MENGAPA TUNM MENGINAP DI PLAZA HOTEL YANG TERMAHAL DI NEW YORK?

Saya kira ianya adalah tidak keterlaluan jika rakyat Malaysia yang ditipu dengan segala janji manifesto dan dipaksa untuk membayar hutang PTPTN walaupun RM50 sebulan kerana perlu bersikap amanah, berakhlak, bermoral sebagai syarat ke syurga untuk BERTANYAKAN BERAPA KAH KOS KESELURUHAN PENGINAPAN TUN M, ISTERI DAN 11 ORANG ENTOURAGE NYA SELAMA 4 MALAM DI NEW YORK?

Dengan segala pengorbanan yang dituntut dari rakyat hari ini kerana kononnya negara ini telah dibankrapkan oleh Najib Razak, ADAKAH KOS PENGINAPAN TERSEBUT DIBAYAR DENGAN DUIT RAKYAT?

Jika ianya dibayar oleh penderma politik dari luar negara, BERSEDIAKAH TUN M, KESEMUA 11 ENTOURAGENYA SERTA TUN SITI HASMAH UNTUK DISIASAT SPRM, DITAHAN DI LOKAP DAN DIDAKWA DI MAHKAMAH DI BAWAH AMLA?

Dan, jika sekiranya ianya dibayar sendiri dengan duit poket TunM, DARI MANAKAH TUN M MENDAPAT BEGITU BANYAK KEKAYAAN?

Sebagai rakyat yang dipimpin oleh kononnya kerajaan Selamatkan Malaysia, saya mohon soalan-soalan saya ini dijawab dengan penuh ketulusan.

AS

#EmpiricalWatch


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

IKLAN BERBAYAR :

11 ulasan:

 1. Tepuk !!! Rakyat kena kencing lagi. Bagus. Malaysia Baharu. Cinasia! Cinasia!

  BalasPadam
 2. Puji dan syukur kepada Tokong ,
  Anugerahnya tiada terhingga ,
  Kekencingan penipuan ,
  Cinasiaku bahagia.

  Bersemarak cinasia tercinta ,
  Kibarkan panji kebabiannya ,
  Cina terus menipu Melayu ,
  Sejahtera Cinaaaasia !!!!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Seia , sekata sehati sejiwa ,
   Menghadapi cabaran ,
   Kami setia , kami sedia ,
   menipu kaum Melayu....

   Padam
 3. Habis tu ramai sangat melayu yang bongoknya tidak terhingga. Sanggup dikencing dan dipijak kepala asalkan tun kesayangan senang sejahtera.

  BalasPadam
 4. bila lagi nak merasa ini semua cakap tak serupa bikin inilah org yg disanjung ada saja alasan dan alasannya pasti rakyat oakay

  BalasPadam
 5. Itu hak beliau.Jangan ambil hak orang lain.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Betul tu. Kita yg hidup sejak Tahun 90an tak lupa.. Atuk ni byk hak kat negara ni. Kebanyakan hasil drp negara drp hak dia tu. Rakyat pun byk dpt nikmat drp hak dia sebenarnya. Bagus dia ni. Tp byk jugak hak dia yg dia tak ambik.

   Padam
  2. Adakah hak membazir wang rakyat itu hak Madir jugakah? Bukankah orang yang suka membazir adalah saudara syaitan? Jika membazir wang rakyat , saudara apa pula ?

   Kepala bapak liberal yang menipu rakyatnya akan dihumban ke dalam neraka bersama-sama dengan penyokong-penyokongnya.

   Padam
 6. Kita juga tidak lupa di zaman pemerintahan Madir dulu berlaku pelbagai skandal kewangan dan juga bailout yang melibatkan banyak wang rakyat untuk menolong kroni Madir.

  Adakah tindakan Madir menginap di hotel yang sangat mahal boleh menjimatkan wang rakyat, membantu ekonomi negara , meningkatkan pelaburan dan menaikkan nilai RM dll? Ini teori ekonomi mana?

  Sepatutnya apabila dunia kata pergi kubur kata mari, sepatutnya orang berkenaan insaf dan bertaubat.


  BalasPadam
 7. kat hotel mewah tu selalunya bilionwan.

  dok hotel plaza tu keluarga di raja

  dok kat hotel mewah tu puteri di raja

  kat hotel plaza tu selalunya si beauty celebrity

  non agenarian dan boboi tak perlulah dok kat situ

  BalasPadam
 8. Kalau pun menteri fulus nak return the fervor, jgnlah sampai bergolok bergadai. Duhulukan hutang dari kemewahan. Hutang dah setel.. barulah boleh bermewah2.

  BalasPadam