Header Ads

ads header

Flash News

Agenda Melayu dan Bumiputera dianggap sempit, Azmin dihentam


Menteri hal ehwal ekonomi, Azmin Ali bercakap berkenaan agenda Melayu dan Bumiputera baru-baru sebeagai reaksi mengejut selepas keputusan pilihan raya kecil (PRK) Semenyih. Saranan Azmin ada logiknya untuk kestabilan Malaysia semua kaum perlu mendapat keadilan bukan sama rata.

Tapi malangnya sebuah NGO yang didalangi DAP dengan terang melahirkan rasa kecewakepada Azmin.

NGO D4P ini mengingatkan Pakatan Harapan (PH) agar mengotakan janji manifesto mereka, Naib Presiden Centre For Better Tomorrow, Simon Lim Seng Chai berkata, tidak ada ruang untuk sikap perkauman sempit yang boleh memudaratkan kepelbagaian di negara ini.

"Sebaliknya, mereka harus menumpukan kepada kepentingan jangka panjang negara. Tiada ruang untuk sikap perkauman sempit yang memudarat kepelbagaian di negara ini, "kata Lim dalam satu kenyataan.

Adakah menolong bangsa dan bumiputera yang lemah tersempit dianggap AGENDA PERKAUMAN SEMPIT? Kenapa bangsa Cina tidak ada yang susah dan merempah perlu ditolong?

Azmin pada Ahad dalam satu kenyataan berkata kerajaan Pakatan Harapan harus berani memenuhi janji, terutama dalam agenda Melayu dan bumiputera, tanpa berasa malu atau takut terhadap kritikan orang lain.

Kenyataan Azmin juga adalah bertolajk kepada manifesto.

Inilah akibat apabila mereka sudah rasa kuat dan hebat... Itu baru 27% penduduk Malaysia. Jika mereka lebih besar tidak menjadi musyatahil Melayu dan Bumiputera Malaysia seperti bangsa Uighu.MR :  Kaduk naik junjung


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Anda Perut BUNCIT, Usus Kotor, Berat Badan Berlebihan? KLIK SINI UNTUK DETOKS TUBUH ANDA
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’ฅCara mudah buat bisnes tanpa promosi sakan pada pelanggan, tapi pelanggan sendiri yang cari kita. Buat online je..๐Ÿ’ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ
 Dapatkan Vitamin C Harian Anda Disini >>>Klik Sini<<< Sebotol ada 100 tablet Harga RM60 sahaja.Penghantaran PERCUMA ke Seluruh Malaysia


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

1 ulasan:

  1. Asal MP cakap isue melayu pasti wakil DAP mencela . Wake up lah MP melayu PH . Mereka ini DAP sudah keterlaluan .

    BalasPadam