Header Ads

ads header

Flash News

Najib Paling Banyak Terima Butang ‘Suka’ Di Facebook


KUALA LUMPUR – Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dilaporkan sebagai dua Ahli Parlimen paling aktif menggunakan media sosial Facebook di negara ini.

Memetik analisis yang dijalankan oleh akhbar The Star, kedua-dua mereka merupakan antara 191 Ahli Parlimen daripada 222 yang didapati aktif dan kerap menggunakan Facebook dengan aktiviti mengemas kini maklumat serta kenyataan.

Najib dan Dr. Mahathir juga masing-masing menduduki tempat pertama serta kedua daripada aspek bilangan `suka’ yang ditekan oleh pengguna Facebook.

Analisis berkenaan mendapati, Najib memiliki kira-kira 3.8 juta ‘suka’ diikuti Dr. Mahathir dengan 3.6 juta ‘suka’.

“Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim pula menduduki tempat ketiga dengan 1.8 juta `suka’ kemudian Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi (1.7 juta) dan bekas Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaludin (1.2 juta).

“Analisis itu bagaimanapun hanya berpandukan kepada data dari laman sosial rasmi Ahli Parlimen sahaja,” kata laporan itu hari ini. – UTUSAN ONLINE


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt


-: Iklan Teks (hanya RM20 sebulan) :-
 Dapatkan MADU LEBAH ASLI Disini...Makanan Sunnah Terbaik. Beli Madu Online >>>>KLIK SINI<<<< Penghantaran PERCUMA Ke Seluruh Negara!
 Anda Peminat Kopi? Dapatkan Kopi Ginseng Tongkat Ali Disini >>KLIK SINI<< Sedap Pekat Melekat KAW KAW. PENGHANTARAN PERCUMA.
 Sakit BerTAHUN-TAHUN, Akhirnya SEMBUH apabila dia terjumpa SESUATU yang ...... >>KLIK SINI<< untuk info lanjut.
 Kelas Kek, Roti, Bun, Puff, Danish Dgn Video Chef. Belajar dari rumah. Klik Sini >>>


............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.

Tiada ulasan