Header Ads

ads header

Flash News

Kebodohan apa Mereka Buat Video Parodi Memerli Ustaz Ebit Lew


Sejak beberapa hari ini, nama pendakwah bebas terkenal, Ustaz Ebit Lew semakin hangat diperkatakan selepas bantuan yang disumbang kepada sebuah keluarga di Kedah telah mendapat tanggapan negatif oleh sesetengah pihak yang ‘kurang cerdik’.

Malah, tidak cukup dengan segala tuduhan tersebut, terbaru ada pula yang sehingga tergamak membuat video parodi seakan-akan memerli bantuan yang diberi oleh ustaz Ebit Lew kepada keluarga di Kedah tersebut.

Walaupun tidak dinyatakan dengan jelas tujuan video tersebut dan tidak menyebut mana-mana nama, para netizen sudah dapat mengagak ciri-ciri yang dilakonkan semula menggambarkan situasi yang sama dalam kebanyakkan video ustaz Ebit Lew.

Menerusi perkongsian di Facebook, video tersebut mendapat kecaman dari netizen yang tidak berpuas hati dengan tindakan pelaku di dalam video tersebut.Tindakan pihak yang membuat video parodi tersebut telah mencetuskan rasa tidak senang dalam kalangan netizen, yang menyifatkan tindakan itu mampu menimbulkan pelbagai fitnah.Seperti pernah dikatakan oleh ustaz Ebit Lew, jika kita tidak mampu untuk melakukan kebaikkan, jangalan kita menjadi penghalang orang melakukan kebaikkan.

Sebelum ini Ustaz Ebit Lew berkongsi luahannya memohon maaf kepada mana-mana pihak yang terasa dengan tindakannya.

Ustaz Ebit Lew berterima kasih kepada semua yang terlibat


“Terima kaseh Lembaga Zakat Negeri Kedah yang selama ini membantu keluarga ini dengan memberi bantuan. Terima kaseh JKM”.


“Terima kasih jiran lama keluarga Pak Aq yang baik banyak membantu mereka. Mereka selalu membantu menghantar makanan dan lain-lain”.


“Terima kaseh Pihak Masjid Kariah yang ambil berat hal mereka. Terima kaseh kerajaan negeri Kedah yang membantu mereka selama ini”.


Saya pohon jangan salahkan jiran, jkm, zakat dan sebagainya


“Saya minta maaf pada semua yer. Mereka semua dah bantu banyak sangat. Setitik sahaja usaha saya berbanding mereka semua”.


#sumber


MR :  "Bodoh tak ada kerja"


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


1 ulasan:

  1. Mudah tambah DOSA Free bulan posa ni
    Berapa jumlah orang nonton,maka itulah jumlah dosa yang dia kumpul
    Moga Allah melindungi kita dari mereka yang hidup cara begitu

    BalasPadam