Header Ads

ads header

Flash News

Kenapa Mukhriz bodoh mentadbir Kedah?


Seolah olah dirancang, serangan negatif ke atas Ustaz Ebit Lew oleh geng PPBM Kedah yang di pimpin oleh YAB Dato Mukhriz Mahathir dapat dikesan melalui post yang sama oleh beberapa penyokong dan pendukung PPBM Kedah.

Apakah YAB Menteri Besar Kedah marah apabila Ustaz Ebit Lew menghulurkan kepada keluarga yang terjejas pendapatan akibat penularan wabak COVID 19 ini.

Sepatutnya pada waktu ini, sesiapa juga yang membantu perlu di sokong bukan di hina apatahlagi Ustaz Ebit Lew tidak pernah mengajar membenci antara satu sama lain.

Semoga Ustaz Ebit Lew dan team terus istiqamah membantu mana mana individu atau rakyat Malaysia yang beliau rasa perlu di bantu.

Kenapa Mukhriz bodoh dalam isu ini.
Pertama Mukhriz dibodohkan maklumat oleh orang bodoh disekelingnya
Kedua orang keliling Mukhriz sama dengan orang keliling "Atuk" yang lapaq duit rakyat.


Sepatutnya Pejabat MB Kedah sepatutnya mengeluarkan kenyataan seperti ini:-

“Pejabat Menteri Besar Kedah mengucapkan ribuan terima kasih kepada Uztaz Ebit Liew dan pasukannya kerana menyokong hasrat dan usaha pihak Menteri Besar dan Kerajaan Negeri Kedah membantu rakyat negeri Kedah yang memerlukan di waktu krisis Coronavirus ini.

Untuk melansungkan bantuan lebih efektif, Pejabat Menteri Besar amatlah menghargai jika pihak yang ingin membantu menghubungi Pejabat Menteri Besar Kedah untuk sokongan nasihat, maklumat terkini dan juga sokongan logistik.”

Kenyataan seperti ini adalah lebih baik, memaparkan peradaban yang lebih tinggi dan merendah diri.


Ini orang panggil apa?

Ini orang panggil “public relations”


MR :  Bila nak tukar Kedah kepada PN?


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


7 ulasan:

 1. sila jangan marah PH.Memang apapun keadaan, BODOH mesti ditonjolkan. Duk hentam ust Ebit watpe kalu kita kalu tika orang mai bantu.Bongok

  BalasPadam
 2. Kalau pn lagi teruk mana bakul makanan
  untuk orang miskin, kalau ada pun dah
  kena catu

  BalasPadam
 3. Ada kemungkinan bumi ini telah dipenuhi oleh syaitan yang sentiasa mahu menyesatkan manusia.Sesungguhnya syaitan itu tetap menghalangi mereka daripada jalan yang benar.Manusia akan dihurung oleh syaitan apabila jiwanya busuk.Demi pena,dan apa yang mereka tulis,yang suka mencaci,lagi yang suka menyebarkan fitnah hasutan.Yang suka menghalangi amalan-amalan kebajikan,yang melanggar hukum-hukum agama dan yang jahat kejam.orang-orang yang bersifat sedemikian akan didedahkan kehinaannya.

  BalasPadam
 4. MR ni hanya cari cerita murahan yg takde faedah utk agama, bangsa dan negara...hanya membenarkan fitnah dan penyebaran kebencian...aqu nk tya knape media pro umno mengeluarkan arahan supaya sentimen perkauman antara Melayu dan bangsa lain dhentikan...sbb mrk sdh mendapat sokongan bangsa melayu dan keluar arahan arahan baru supaya menarik sokongan bangsa cina kpd umno...kalo aqu tgk yg marahkan cina bukan lain hanya utk kepentingan aqu, aqu dan aqu...tgk mane pergi pejuang agama dan bangsa Melayu bila cina MCA bersuara dan menuntut ketuanan Melayu..sbb 1 aju pejuang Melayu yg jd barua umnopas telah mendapat kuasa dan jawatan...������

  BalasPadam
 5. Orang Islam yg menentang sedekah adalah bodoh. Tak berotak. Macam Trump. Insaflah. Berhati2 dengan fitnah akhir zaman.

  BalasPadam