Header Ads

Header ADS

Siasat walaupun berita palsu dipadam, Ismail beri amaran


PETALING JAYA: Menteri Pertahanan, Ismail Sabri Yaakob memberi peringatan polis tetap akan mengambil tindakan walaupun berita palsu yang dimuat naik telah dipadamkan.

Beliau berkata tindakan itu diambil bagi menyekat berita palsu terus berleluasa.

“Saya juga ingin memberi peringatan, selepas posting dikeluarkan, walaupun memadamkannya, polis masih boleh terus melakukan siasatan dan ambil tindakan undang-undang untuk menghadapkan mereka ke mahkamah dan sebagainya.

“Kita dengar baru-baru ini ada seorang individu yang keluarkan berita palsu selepas itu memadamkan dan meminta maaf. Tetapi saya difahamkan polis juga memanggil individu itu untuk disoal siasat,” katanya pada sidang media harian.

Ismail berkata polis akan teruskan tindakan kepada sesiapa sahaja tidak kira melalui media sosial, portal media dan sebagainya.

“Jika perkara ini berlaku, pihak polis tidak akan berkompromi,” katanya.

Ismail berkata setakat ini polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) membuka sebanyak 217 kertas siasatan berhubung penyebaran berita palsu Covid-19.

“Sebanyak 162 masih dalam siasatan, manakala 23 sudah dituduh di mahkamah dengan 4 mengaku salah,” katanya.Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan

Imej tema oleh A330Pilot. Dikuasakan oleh Blogger.