Header Ads

ads header

Flash News

MP Lubok Antu keluar PKR, umum sokong PN, tak apa ada 128 lagi kah kah


Anggota Parlimen Lubok Antu, Tambat @ Jugah Muyang mengumumkan keluar dari PKR untuk menjadi anggota parlimen Bebas yang menyokong kerajaan Perikatan Nasional (PN) dan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin.

Ketika dihubungi, Jugah mengesahkan beliau telah mengeluarkan kenyataan untuk mengumumkan langkah itu berkuatkuasa serta merta.

"Saya berikrar menyokong penuh kerajaan Perikatan Nasional yang diketuai oleh YAB Tan Sri Muhyiddin bin Mohd Yassin, perdana menteri Malaysia dan kerajaan negeri Sarawak pimpinan Gabungan Parti Sarawak (GPS) yang diketuai YAB Datuk Patinggi Abang Abdul Rahman Zohri bin Tun Abang Haji Openg, ketua menteri Sarawak demi kesejahteraan dan pembangunan kepada rakyat di Lubok Antu.

"Dengan ini saya mengumumkan untuk keluar dari PKR dan kekal menjadi ahli parlimen Bebas yang menyokong penuh kerajaan Perikatan Nasional serta kerajaan GPS di negeri Sarawak," kata Jugah dalam kenyataan itu.

MR :  Ini dikatakan yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


3 ulasan:

  1. Tunggu...akan ada lagi kluster ph yang lari menumpang kapal tsmy...

    BalasPadam
  2. MP lubok antu ni menang pru dulu pakai lambang bebas. So PKR tak boleh la cakap menang sebab pakai lambang dia. So dia bebas untuk menyokong sesiapa yg akan memberi manfaat kepada penduduk kawasannya.

    BalasPadam
  3. Terbaik MP lubok Antu. Pilihan tepat untuk rakyat. Lubok Antu.

    BalasPadam