Header Ads

ads header

Flash News

Speaker umum Anwar ketua pembangkang parlimen


Yang di-Pertua Dewan Rakyat Mohamad Ariff Md Yusof secara rasmi mengumumkan Anwar Ibrahim (PH – Port Dickson) dipilih sebagai Ketua Pembangkang Parlimen

"Saya berpuas hati Anwar mendapat sokongan daripada ahli-ahli parlimen pembangkang untuk dipilih sebagai Ketua Pembangkang," kata Ariff.

Pada sidang hari ini Ariff juga menjelaskan prosedur operasi standard (SOP) di Dewan Rakyat, termasuklah langkah penjarakan sosial. Maksudnya 174 MP akan diletakkan di ruang utama Dewan Rakyat.

Sekumpulan MP kerajaan dan MP bebas pula akan diletakkan di galeri awam manakala beberapa MP pembangkang akan diletakkan di kawasan kakitangan parlimen di bahagian kiri kerusi speaker.


 


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


2 ulasan:

 1. LANTIK KETUA PEMBANGKANG COOL parlimen sebab speaker Ariff dilantik dn memihak P unah H arapan...USUL gantikanya PANAS sbb TALIAN HAYAT P akatan H ancing terputus-putus.Maka lantiklah saudara ARIFF MULUK yang lama menyepi dn membisu sebagai SPEAKER bagi mereka.

  BalasPadam
 2. Hooorey.....
  Hidop bang non
  Bang non pm tepi berpisah tiada
  Muahhhhh

  BalasPadam