Header Ads

ads header

Flash News

Transgender ditahan perlu ditarbiah


KUALA LUMPUR:
Semua penguatkuasa Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) diberi lesen penuh untuk mengambil tindakan terhadap golongan transgender.

Bagaimanapun, menurut Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Dato’ Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri, golongan transgender yang ditahan perlu ditarbiah agar mereka kembali ke pangkal jalan.

“Kita tidak hanya mahu tangkap semata-mata, tetapi yang paling utama adalah tarbiah (pendidikan) dengan cara yang paling berhikmah agar mereka semua (transgender) kembali ke pangkal jalan.

“Islam adalah agama yang mendidik. Ini perlukan usaha yang bersepadu dari semua agensi di bawah JPM (Hal Ehwal Agama),” katanya menerusi Facebook hari ini.

Jelasnya, lesen yang diberikan adalah untuk melaksanakan fungsi Bahagian Penguatkuasaan JAWI dengan sebaiknya di Wilayah Persekutuan.

Pun begitu, katanya tindakan yang diambil mestilah mengikut prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.- HARAKAHDAILY 10/7/2020

 


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan