Header Ads

Header ADS

PAS ini parti ‘free size’ kata Mokhtar Senik


ADA 
orang kata PAS ini parti tak tetap pendirian. Hipokrit dan macam-macam tuduhan dilemparkan, hanya kerana pendirian PAS dilihat sering berubah-ubah. Terutamanya dalam memilih rakan sekutu politik.

Saya nak beritahu mereka bahawa PAS ini bukan tidak ada pendirian. Tapi PAS ini parti free size. Size apa pun PAS boleh pakai. Dari sebesar-besar size sampailah sekecil-kecil size. Syaratnya satu sahaja demi Islam. Kalau payah faham saya buat satu contoh.

Kepada orang yang tak faham Islam mereka akan kata orang Islam ini tak tetap pendirian. Sebab mereka lihat adakalanya orang Islam itu dibolehkan makan lembu. Tapi ada masa diharamkan makan lembu. Adakala haram makan babi tapi tiba-tiba di masa lain pula dibenarkan makan babi.

Kamu tahu tak?… Waktu dibenarkan makan lembu itu kerana ianya disembelih oleh orang Islam. Waktu diharamkan makan lembu itu pula kerana ia disembelih oleh tok sami. Jadi di sini bukan lembu itu subjek hukumnya tapi subjek hukumnya ialah siapa yang menyembelihnya. Manakala babi pula diharamkan memakannya walaupun disembelih oleh tok imam. Tapi bila keadaan kelaparan sudah dharurah yang mengancam nyawa maka dibolehkan memakannya. Jadi di sini bukan soal penyembelihnya atau bukan soal babi itu. Tapi soal keadaan si pemakan itu sendiri.

Kembali kepada PAS. PAS boleh bersama siapa sahaja asalkan mereka menerima Islam atau sekurang-kurangnya tidak memusuhi Islam. Walaupun mereka bukan-Islam. PAS tidak bersedia bersama orang yang anti Islam atau merugikan Islam walaupun mereka itu orang Islam. Jadi bila PAS bersama dengan mana-mana pihak bukan soal pihak itu tapi ialah soal sikap mereka terhadap Islam.

Ini berbeza dengan PAN. Ketika DAP lunak dengan Islam dalam PR dahulu mereka terima DAP. Tapi bila PAS memutuskan hubungan dengan DAP kerana perubahan sikap DAP yang anti Islam, mereka tetap follow DAP.

Begitu juga ada penyokong Anwar yang follow Anwar ketika Anwar memimpin ABIM dan menentang Umno dia ikut sama maki Umno. Bila Anwar masuk Umno dia masuk Umno. Bila Anwar dikeluarkan dari Umno dan menubuhkan PKR dia ikut Anwar. Bila Anwar puji PAS ketika dalam PR dia ikut puji PAS. Bila Anwar mengambil sikap bersama dengan DAP dan maki PAS, dia turut maki PAS. Jadi size mereka ialah size Anwar. Mereka tak boleh dah pakai sizelain. Sebab itu kalau Anwar baca Quran mereka tepuk tangan dan kalau Anwar menari pun mereka akan tepuk tangan.

Atas sikap mementingkan Islam makanya PAS melupakan perseteruan dengan Umno dalam tempoh 60 tahun lebih. Kerana demi mengukuhkan Islam dan umat serta menyekat penguasaan politik DAP serta parti-parti mesra DAP ke atas negara ini. Atas asas yang sama PAS boleh menerima BERSATU yang keluar dari PH, kumpulan mesra DAP.

PAS bukan tak tetap pendirian… tapi PAS free size. Asalkan size itu ialah Islam.

USTAZ MOKHTAR SENIK
Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat

MR :  Free size kadang kala tak sesuai dengan tubuh kecil  


Untuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


25 ulasan:

  1. Btl kata bom motar snake. Pas ni sapa pun jd PM, dia sokong. Sblm atok menang jd PM ms pru14, bkn main dicaci. Siap suruh duk tikar sejadah. Bila atok jd Pm lg, bkn main di sanjung. Siap nk buat usul percaya atok dlm parlimen. La ni atok dah terkangkang, bkn main lg dikeji. Mcm ni punya parti pun ada walaun bahlol dok sokong. Baik benti je la jadi org!

    Hudud sm ruu355 apa citer???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pembetulan.
      PAS tak pernah sanjung Tun M.
      Tun M yang mintak sokongan PAS ketika Anwar Ibrahim desak dia letak jawatan.
      Please check your facts.
      Jangan sebar berita palsu. Nanti kamu masuk penjara dgn Anwar.

      Padam
    2. Atok mintak tolong dengan pas lepas tu pas pun senang hati tolong atuk. I am checking my facts n the facts states that pas cohorts with anyone that pas wants not withstanding any previous prejudice after pas thrash atok like crazy during ge14. bottom line..... pas is a flip flop non islamic party!!!!!!

      Padam
    3. PAS is not flip flop. Until now PAS maintain ISlam on the top above of everything.

      Padam
    4. Pandap dapigs 10.33, PAS menyokong atas acuan Islam, memilih mudharat yg sedikit berbanding mudharat yg lebih besar. Kau pandapigs, makan keliling sampai Babi pun nak sapu bila tengah kenyang Masa ngan atuk ngan bapak dapig.

      Padam
  2. Hudud ruu355 tidak menjadi keutamaan ketika wabak,,belajar agama bg habis jgn tau nk ikut otak yahudi saja

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sbb wabak hukum Allah blh ditunda.. mmg mantap akal lembu2 ternakan Pas bahlol! Kah355x
      Tggi gila ilmu agama ko. Keh355x!
      Agih habuan jgn tunda time wabak. Sbb tu keutamaan lebai2 mangkok!

      Padam
    2. Bukan setakat hudud sahaja, apa jadi dengan rci tabung haji, arwah adib, video jemin. parti perasan islam senyapaje tak berbunyi. redha le tu kut

      Padam
    3. Hoi bodoh !
      Hukum hudud ni bukan tanggungjawab PAS sahajalah bodoh ! Hukum hudud ini tanggungjawab semua orang Islam.
      Apa peranan kau sebagai individu utk menegakkan Hukum Hudud ?
      Kau banyak bising tapi tangguhgjawab kau tak laksanakan.
      Apa guna kau solat, puasa pi haji kalau hukum hudud kau ambil duduk tempat belakang mengharapkan PAS sahaja yang galas tanggungjawab.

      Dahlah bodoh , malas pulak. Bodoh nak mampus.

      Padam
    4. dilarang keras seorang yang bangang membangangkan orang lain. ada paham.

      Padam
    5. pas parti sesuci embun. kalau lepas ni abang non jadi pm, aku konfiden pas akan melukut di kaki abang non pulak. sebab pas ialah parti islam jadi jadian

      Padam
    6. Kesian pada lembu2 PH. Itu je aku nak Komen. Rumput Segar banyak yg boleh diragut, tapi rumput Segar kt padang PAS juga lembu2 PH nak ragut. Tak tahulah nak cakap. Hukum Allah yg Maha hebat.

      Padam
  3. Hujah bodoh puak PH dan PAN

    BalasPadam
  4. Hukumn hudud ini tanggungjawab semua orang Islam ! Siapa yang beragama Islam patut ambil tanggungjawab utk laksanakan hudud.
    Jadi , kalau kamu rasa kamu bagus daripada PAS maka kamulah yang patut pikul tanggungjawab.

    Janganlah asyik jilat punggung DAP. Putih punggung pun , taik tetap taik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan pasal hudud je woi. pasal arwah Adib pasal rci tabung haji, apa dah jadi. tiba2 je si yidin dah di sucikan oleh pas pis pus. tegur sikit terus sentap. parti perasan islam le katakan

      Padam
    2. Kesian pada lembu2 PH. Itu je aku nak Komen. Rumput Segar banyak yg boleh diragut, tapi rumput Segar kt padang PAS juga lembu2 PH nak ragut. Tak tahulah nak cakap. Hukum Allah yg Maha hebat.

      Padam
    3. Kesian babi2 Pas. Menyondol dgn modal maki..kah355x!

      Padam
    4. 8:48 PTG kesian sungguh Kat hang no. Aku doakan semoga hati ko yg Hitam tu Akan jadi kelabu at least.

      Padam
  5. hukum hudud mmg tggjwp suma org Islam. Tp sapa pgg kuasa skrg? Menteri islam dlm PN skrg suma buat apa? dah terencat akal ke? Ke nk ikt komen bangang mokh997, bkn keutamaan sbb wabak??

    BalasPadam
  6. Geng ph nie memang otak dlutut',hampa sokong liberal LGBT X PA PULAK.,SB ZAMAN PH BELARAK SAKAN GENG PENGGEMAR LUBANG TAIK.,X RASA APA2 PULAK TU..MELAYU LIBERAL MCM TU LA,.DEBAT PUN X GUNA..HATI DAH LIBERAL X NAMPAK APA ISLAM NAK..

    BalasPadam
  7. le ni...orang semua rasa dah pandai pandai cukup ilmu didada ..apa apa pun gunalah kepandaian anda semua untuk menjawab soalan bocor dialam kubuq..

    BalasPadam
  8. Geng2 pandapigs meroyan lebih, bila kuasa hilang depan mata. Macam kena rasuk puaka. Kesian kat kau semua. Bukan sekadar putih mata, hari2 terkincit bila sebut mama PAS.

    BalasPadam
  9. So hudud sm ruu355 apa citer?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pandapigs ni meroyan lagi ngan ruu355, cuba check punggung tu, ada terkincit tak. Asal Komen pasal PAS, nak terkincit je.

      Padam
    2. Anon 3.43. Apasal org tnya hudud dn ruu355 ko dah tercirit? Dia tanya je tp ko jwp dgn maki. Ni akhlak Islam ke akhlak Pas??

      Padam

Imej tema oleh A330Pilot. Dikuasakan oleh Blogger.