Header Ads

ads header

Flash News

Fitnah kepada Hajiji tuduh penjawat awam tak cekap perbuatan siapa?


Pejabat Akbar Ketua Menteri hari ini menafikan hantaran yang tular menerusi media sosial bahawa Ketua Menteri Datuk Hajiji Noor mendakwa kelewatan serahan bantuan bakul makanan Covid-19 di Sabah berpunca daripada ketidakcekapan penjawat awam.

Menurut kenyataan pejabat itu, hantaran tersebut yang ditularkan menerusi semua platform media sosial dan disertakan dengan gambar Hajiji merupakan berita palsu.

Menurut kenyataan itu, hantaran tersebut berniat jahat untuk memburukkan dan melemahkan kerajaan negeri Gabungan Rakyat Sabah yang baru dibentuk serta pemimpinnya.

“Ketua menteri tidak pernah mengeluarkan kenyataan sedemikian, sebaliknya beliau sangat menghargai kerja keras oleh semua pihak yang terlibat dalam memerangi Covid-19 serta mereka yang menghulurkan bantuan kepada golongan yang terkesan oleh penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan,” demikian menurut kenyataan itu.

Menurut kenyataan tersebut, satu laporan akan dibuat kepada pihak berkuasa agar tindakan sewajarnya dapat diambil terhadap mereka yang menghasilkan dan menyebarkan berita palsu itu.

- BernamaUntuk dapatkan berita daripada kami secara terus,
sila subscribe via telegram
https://t.me/mindarakyat dan untuk forum sila ke https://t.me/mindarakyatt

............oo000oo...........
MINDARAKYAT
http://mindarakyat.blogspot.com/
mindarakyat@gmail.com

MindaRakyat Whatsapp Telegram Facebook Emel kepada MR Twitter RSS
©1439 Hakcipta Tak Terpelihara
Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami.


Tiada ulasan